Ce ii alunga pe barbati?  
 

Ce ii alunga pe barbati?

Exista anumite elemente ale comportamentului tau care iti alunga toti potentialii pretendenti! Nu-i asa ca ti-ai dori sa stii care sunt acestea? Invata sa-l tii langa tine!

Barbatilor nu le plac multe dintre caracteristicile titpic feminine. Si totusi, nu pot trai fara noi. Asta nu inseamna insa ca gelozia dusa la extrem, curiozitatea exagerata si vorbitul non stop, ii vor face placere partenerului tau. Noi ne-am gandit sa idetificam exact toate aceste lucruri pe care tu le faci si care pe el il indparteaza de tine, sa le eliminam din comportament si sa le inlocuim cu gesturi care ii vor face placere garantat! Stii ca noi venim intotdeauna cu sfaturi avizate, asa ca nici de data asta nu avem de gand sa ne lasam mai prejos. In continuare, psihologul Elisabeta Ilie de la Cabinetul Individual de Psihologie „Elisabeta Ilie” te invata cum sa iti tii iubitul aproape!

Ce il pune pe fuga?

„Fiecare partener in parte, atunci cand intra intr-o relatie are anumite asteptari fata de comportmentul celuilalt. Fiecare isi doreste ceva de la celalalt. Unii parteneri isi exprima dorintele, altii asteapta ca celalalt sa le implineasca fara a le cunoaste. Chiar daca dorintele sunt exprimate, ele nu sunt intotdeauna indeplinite de celalalt partener.”, explica psihologul.

De obicei barbatii acuza:
- cicaleala;
- gelozia;
- restrictiile puse pentru petrecerea timpului liber, pentru hobby-uri, prieteni;
- risipa financiara;
- monotonia, rutina - vor intotdeauna ceva nou;
- neingrijirea femeii – dupa ce intra intr-o relatie, femeile au tendinta de a se preocupa mai putin de aspectul fizic;
- infidelitatea;
- lipsa comunicarii.

Asa il tii langa tine...

Elisabeta Ilie spune asa: „Pentru a-l tine pe partener langa ea, femeia trebuie, mai intai, sa isi doreasca acest lucru cu adevarat. Mai este bine de stiut si faptul ca o relatie nu o poate tine doar unul. Cuplul este alcatuit din doua persoane. La mentinerea relatiei trebuie sa contribuie in egala masura, sau aproximativ egala, ambele persoane. Fiecare dintre parteneri este bine sa fie impacat cu ideea ca a facut tot ce a tinut de el pentru a mentine o relatie functionala.”

Ce poate face femeia este simplu:
- sa isi iubeasca partenerul neconditionat;
- sa il accepte asa cum este el – cu calitati si defecte;
- sa isi exprime afectiunea;
- sa comunice;
- sa ii faca surprize placute – pentru el;
- sa ii respecte gusturile, alegerile, hobby-urile, etc;
- sa stabileasca reguli impreuna cu el, sa nu il sacaie tot timpul pentru a face / a nu face anumite lucruri.

Invata sa te schimbi!

„Gelozia excesiva, curiozitatea dusa la extrem – creeaza disconfort in primul rand femeii. Framantandu-se tot timpul cu ganduri de genul: sigur are pe altcineva, ma insala, cine il suna, poate gasesc vreun indiciu prin buzunare, femeia traieste cu un disconfort emotional foarte mare si orice ar incerca partenerul sa faca, ea va privi cu suspiciune. Ce poate face este sa isi trateze aceste probleme, in primul rand pentru linistea proprie, apoi pentru obtinerea confortului alaturi de celalalt. Este bine sa inteleaga care este cauza geloziei, curiozitatii duse la extrem, ce se poate face sa le diminueze, sa simta in siguranta alaturi de partener. Daca nu reuseste singura este recomandat sa apeleze la un specialist.”, este de parere psihologul.

In ce fel te schimba esecurile in dragoste?

Depinde foarte mult de femeie, de structura de personalitate pe care o are, cat de puternica / vulnerabila este. In urma unor esecuri repetate, unele femei privesc urmatoarea relatie ca si cum aceasta ar fi prima, fara sa amestece trecutul cu prezentul. Sunt cazuri in care femeia este atat de marcata de ceea ce s-a intmaplat in trecut, astfel incat hotaraste sa aiba un comportament total opus fata de partenerii din fostele relatii. Alte femei il pedepsesc pe partenerul actual pentru ceea ce i s-a intamplat in trecut. Sunt cazuri in care femeia se invinovateste pentru ceea ce s-a intamplat in trecut si hotareste sa faca tot ceea ce isi doreste partenerul pentru a nu esua si de data aceasta. Ceea ce este totusi comun pentru persoanele care au avut mai multe esecuri in dragoste :
- increderea in partener se construieste mai greu;
- anagajarea intr-o noua relatie se face cu multa atentie, prudenta;
- femeia are asteptari pozitive fata de relatie, este constienta de faptul ca intr-o relatie sunt si momente mai dificile.

Acestea sunt concluziile psihologului Elisabeta Ilie de la Cabinetul Individual de Psihologie „Elisabeta Ilie”. Asadar, fa tot ce iti sta in putinta pentru a nu-ti pune partenerul pe fuga!

Sursa online Feminis: Ce ii alunga pe barbati?

<< inapoi

 
 
     
Toate drepturile rezervate www.elpsi.ro
Webdesign www.xtrem-division.ro
ClickLink.ro Medicina INFOS.RO - DIRECTOR WEB Smarty Web Director Total Top Director web