Articole  
 

Prea obositi pentru sex?

Cu joburi ce doar teoretic va ocupa 8 ore din zi, dar practic cel putin 10, este foarte probabil sa ajungeti in situatia in care sunteti prea obositi pentru a face sex!

Oricine stie foarte clar ca sexul isi are rolul lui intr-o relatie. Un rol chiar destul de important. Nu esential, insa important. Ce poate fi mai frumos decat sa il simti aproape pe cel pe care il iubesti atat de mult? Aproape... la propriu! Consumarea tensiunii sexuale dintre voi, face ca relatia pe care o aveti sa fie si mai frumoasa... si mai armonioasa. Asta pe cand neconsumarea ei... duce la o stare de tensiune. Si ce va pot aduce starile tensionate? In nici un caz nu va pot aduce ceva bun. Oricat am incerca sa ne invartim in jurul degetului, sexul este parte din viata noastra. Este un lucru frumos ce se intampla intre doi oameni care se iubesc, reprezinta impartasirea sentimentelor voastre in plan fizic. Si de aceasta data am stat de vorba cu psihologul Elisabeta Ilie de la Cabinetul Individual de Psihologie „Elisabeta Ilie”. Despre ce am discutat? Despre sex si despre momentele in care ajungi sa fi prea obosita pentru a-i arata celui de langa tine cat de mult il doresti. Si viceversa!

Fa-ti timp pentru sex!

„Intr-adevar, oamenii in zilele noastre sunt obositi, stresati si decid sa renunte la acordarea unui timp necesar odihnei, relaxarii, sexului. Noi decidem ce vrem sa facem cu timpul nostru: lasam munca sa ne acapareze in totalitate, alternam munca cu relaxarea. Este bine de stiut ca daca muncim fara pauze de relaxare, in timp devenim epuizati, ineficienti. Pentru a ne pastra prospetimea avem nevoie si de odihna, de relaxare. Dupa o perioada de relaxare, odihna, fie ea cat de mica, avem alt elan pentru a munci in continuare. Nu degeaba a fost lasata o zi de odihna pe saptamana, nu degeaba s-au inventat concediile de odihna, zilele libere in perioada de sarbatoare. Aceste zile ne permit sa ne satisfacem anumite nevoi: odihna, relaxare, plimbare, sex, timp cu familia, hobby-uri. Daca nu este timp pentru sex in cursul saptamanii din cauza serviciului, poate in weekend ne organizam mai bine si gasim timp si pentru asta.”

Beneficiile sexului

Am identificat alaturi de psihologul Elisabeta Ilie, cateva dintre cele mai importante beneficii pe care ti le aduce sexul. Care sunt ele?

- satisfacerea uneia dintre nevoile de baza;
- diminuarea tensiunii, o modalitate de relaxare;
- eliminarea stresului, imbunatatirea starii de spirit;
- beneficii biologice, medicale: la nivel hormonal, la nivelul organelor genitale, inima.

Asta s-ar putea intampla...

Atunci cand intre voi lipseste comunicarea sexuala, riscati sa:
- apara incompatibilitatea sexuala. Partenerul nu stie ce isi doreste celalat si invers. Nespunand lucrurilor pe nume, fiecare vede lucrurile doar din punctul sau de vedere si se comporta ca atare.
- apara conflictele. In momentul in care un partener este nemultumit, nu poate sa-i spuna celuilalt, apar suspiciuni, ipoteze, reprosuri.
- intervina distantarea afectiva dintre parteneri.
- se instaleze unele complexe de inferioritate de genul “nu pot sa il fac sa se simta bine”. Este posibil ca problema sa fie la celalalt, nu la cel complexat.
- intervina necunoasterea partenerului, a dorintelor, asteptarilor acestuia.

Sfatul psihologului

- a discuta despre sex la nivelul relatiei, nu inseamna ca este o problema, insemana ca vrei sa iti cunosti partenerul, iti pasa de tine si de el.
- daca aveti o problema legata de sex, este bine de stiut ca nu este ceva foarte grav, este firesc sa aveti probleme de aceste gen, iar pentru probleme este bine sa gasiti solutii.
- problema sexuala este o problema ca oricare alta, are o cauza, se manifesta intr-un anumit fel, are anumite solutii.
- daca ignorati o problema, ea nu se rezolva singura. De regula, o problema nerezolvata, in timp ia amploare si naste alte probleme. Este bine sa discutati despre problema atunci cand va dati seama de existenta ei.
- daca nu puteti rezolva problema la nivelul cuplului, este bine sa apelati la specialisti: pot fi probleme medicale, psihice sau combinate
- la rezolvarea problemei sexuale este nevoie de intelegere, rabdare si lucru in echipa. Chiar daca doar unul dintre parteneri are o problema, el are nevoie, pentru rezolvarea problemei la nivelul cuplului, si de celalalt.

Sursa online Feminis: Prea obositi pentru sex?

<< inapoi

 
 
     
Toate drepturile rezervate www.elpsi.ro
Webdesign www.xtrem-division.ro
ClickLink.ro Medicina INFOS.RO - DIRECTOR WEB Smarty Web Director Total Top Director web